Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان؛ هارون نجم‌پور معاون سفیر افغانستان در تهران در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها اظهار داشت: هدف از این دیدار یک دیدار دوستانه برای آشنایی بیشتر خبرنگاران با فعالیت‌های سفارت افغانستان در تهران است.

وی با بیان اینکه در دنیای فعلی مطبوعات رکن چهارم دولت‌ها هستند گفت: ارزش کار خبرنگاران کاملا هویداست و ما علاقمندیم تا همکاری‌های بیشتری با رسانه ها داشته باشیم تا این فضای حاکم محکمتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کار رسانه‌ای کاری فرهنگی و علمی است گفت: هر یک از خبرنگاران نقش کلیدی و اساسی دارند. خبرگزاری‌های ایران امکانات زیادی دارند و اخیرا در مورد افغانستان بیشتر فعال شده‌اند.

معاون سفارت افغانستان در تهران با اشاره به موضوع آب بین دو کشور ایران و افغانستان عنوان کرد: مسائل زیادی در مطبوعات نشر شد، ولی متاسفانه برخی کارشناسان اطلاعات عمده‌ای در این خصوص نداشتند.

وی در ادامه گفت: رسانه‌های ایران نقش مثبتی در نزدیکی روابط دو کشور دارند و از فعالیت‌های آنان تشکر می‌کنیم.

نجم‌پور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شرایط صدور ویزای افغانستان برای خبرنگاران به ویژه بانوان با محدودیت‌های مواجه است گفت: مشکل خاصی از لحاظ سیاسی در این زمینه وجود ندارد فقط هر ایرانی که شرایطش فراهم باشد می‌تواند به افغانستان سفر کند.

وی با بیان اینکه ما از سفر خبرنگاران به افغانستان استقبال می‌کنیم افزود: ممکن است هماهنگی بین ارگان ها و دیدار با مقامات بلندپایه کمی زمان‌بر باشد اما مشکلی در خصوص صدور ویزا و بازدید از افغانستان وجود ندارد.

معاون سفیر افغانستان تاکید کرد: ما حتی امتیازات در خصوص صدور ویزا برای خبرنگاران قائل شدیم و هر فردی درخواست سفر به افغانستان داشته باشد شرایط برای وی فراهم است.

نجم‌پور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه صدور پاسپورت‌های الکترونیکی به کجا رسیده است افزود: آمادگی‌های لازم برای صدور این پاسپورت‌ها وجود دارد و در آینده نزدیک این کار انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه پرسه استخدام کارمندان این طرح آغاز شده است بیان داشت: اکنون ما منتظر نصب سیستم‌های مورد نیاز در کابل هستیم تا این پرسه در ایران استارت زده شود.

نجم‌پور درباره تمدید پاسپورت‌های 450 هزار خانوار افغانستانی نیز اظهار داشت: قرار است پاسپورت‌هایی که از خرداد سال 95 تمدید نشده بودند با همکاری‌هایی که با مسئولان ایرانی انجام شده در آینده بسیار نزدیک به مدت یک سال تمدید شود.

معاون سفیر افغانستان در تهران درباره حج امسال با بیان اینکه 145 نفر از شهروندان افغانستانی مقیم ایران زمینه حضورشان در سفر حج امسال با هماهنگی‌های اداره اتباع ایران فراهم شد گفت: همکاری‌های در خور و شایسته‌ای را از سوی مسئولان ایرانی شاهد بودیم و از آنان قدردانی می‌کنیم.

نجم‌پور در پاسخ به این سوال که چه برنامه‌هایی برای فرهنگیان و ورزشکاران مهاجر در ایران دارید گفت: مهاجرین افغانستان در ایران حدود 3 میلیون نفر هستند که 93 هزار نفر از آنان ورزشکار و فعالیت‌های فرهنگی دارند.

وی با بیان اینکه از چندی قبل تلاش‌های زیادی برای اجماع و اتحاد بین ورزشکاران آغاز شده است تاکید کرد: در تلاش هستیم تا ورزشکاران مهاجر را تحت یک تشکل در یک جا گردآوری کنیم تا از چند دستگی آنان جلوگیری شود و موفقیت‌هایشان بیشتر دیده شود.

وی در ادامه اظهارات خود با بیان اینکه اگر تاریخ افغانستان را بخوانید می‌بینید که این کشور در تاسیس پارلمان، دانشگاه، راه‌اندازی مطبوعات و رسانه‌ها از جمله کشورهای پیش قدم بوده است گفت: متاسفانه جنگ چهل ساله مشکلات بسیاری را برای سرزمین‌مان بوجود آورد.

معاون سفیر افغانستان در ایران با بیان اینکه ظرفیت‌های لازم برای استفاده از سرمایه‌های طبقه مرفه افغانستان در ایران فراهم نشد و بسیاری از سرمایه‌داران ما در دبی و ترکیه هستند گفت: روزانه چندین هواپیما از فرودگاه کابل برای توریسم درمانی به کشورهای مختلف می‌روند و حتی برخی از دیپلمات‌های ما در استانبول خانه می‌خرند پس چه بهتر است که ظرفیت‌های لازم در اینجا برای شهروندان افغانستانی فراهم شود.

وی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه سفارت افغانستان چه حمایت‌های مالی و معنوی از نخبگان دانشجویان و اتباع مهاجر در ایران دارد اظهار داشت: همکاری‌های سه جانبه‌ای بین iom دولت افغانستان و ایران در این زمینه انجام شده و حمایت‌های مالی زیادی صورت گرفته است.

معاون سفیر افغانستان اضافه کرد: نزدیک به 2 هزار نفر از تحصیل کردگان و نخبگان به افغانستان رفتند در نهادهای مختلف کار می‌کنند و حقوق می‌گیرند.

وی با بیان اینکه بسیاری از وزرا، وکلا و مقامات عالیرتبه افغانستان تحصیل کرده ایران هستند گفت: ما تا جایی بتوانیم از این افراد حمایت می‌کنیم چرا که به دانش انان نیاز داریم.

نجم‌پور با اشاره به سفر اتمر به تهران و دیدار وی به شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت: این یک سفر مهم در وقت حساس بود و دو طرف در رابطه همکاری‌های امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، امنیت مرزهای دو کشور، مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر مذاکرات خوبی را انجام داده‌اند.

وی با اشاره به موضوع بند سلما و برخی سوتفاهمات پیش آمده اظهار داشت: هیچ تنشی بین ایران و افغانستان وجود ندارد و روابط دو کشور در سطح عالی است.

وی با بیان اینکه ممکن است چند نفر کارشناس و غیرکارشناس در این زمینه صحبت کرده باشند اما اظهارات آنان در حدی نیست که روابط دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد چرا که روابط عمیق و گسترده ای بین رهبران و ملت ایران و افغانستان وجود دارد.

نجم پور با بیان اینکه افغانستان در حال حاضر از ظرفیت و توانایی‌های لازم برای استفاده درست از آب‌ها ندارد افزود: گفتگو‌ها در این زمینه بین هیئت‌های پنجگانه جریان دارد و امیدواریم که دو طرف به نتیجه قابل قبولی برسند.

معاون سفیر افغانستان در ایران در ادامه اظهارات خود با بیان اینکه ساخت و سازها و تکمیل زیرساخت‌ها در چابهار ادامه دارد و گفتگوهای سه جانبه ایران هند و افغانستان در جریان است گفت: چابهار پروژه ساده‌ای نیست اما کار در این حوزه به شدت ادامه دارد و امیدواریم که زودتر به نتیجه برسیم.

وی با بیان اینکه دولت ایران باید مسائل بین‌المللی را در جهت توسعه چابهار حل کند گفت: برخی از تجار و سرمایه‌گذاران معتقدند چابهار از تسهیلات منطقه آزاد در زمینه بیمه و ... برخوردار نیست اما دولت ایران وعده داده است تا امکانات لازم را فراهم آورد و ظرفیت‌های لازم را فراهم کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۷۴۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد رودکی، محمد اله‌یاری مدیرعامل بنیاد رودکی به همراه امیرعباس ستایشگر معاون آفرینش‌های فرهنگی هنری و اردوان جعفریان مشاور امور بین‌الملل این بنیاد دوشنبه دهم اردیبهشت ماه با لیلیا ووتینوا دبیر اول و رایزن فرهنگی و ایوان ریازانوف وابسته فرهنگی سفارت روسیه در ایران پیرامون گسترش فعالیت‌های فرهنگی هنری با محوریت بنیاد رودکی دیدار و گفت‌وگو کردند.

در ابتدای این دیدار محمد اله‌یاری فومنی ضمن خوش‌آمدگویی، با برشمردن ظرفیت‌های هنری کشور روسیه، به توانمندی‌های بنیاد رودکی اشاره کرد و گفت: این مجموعه با توجه به جایگاه فرهنگی هنری خود در کشور و با توجه به دارا بودن زیرساخت‌ها، تالارهای مختلف و برج آزادی، می‌تواند محل مناسبی جهت تبادلات فرهنگی هنری بین ۲ کشور باشد.

مدیرعامل بنیاد رودکی به تجربیات برگزاری برنامه‌های بین‌المللی مشترک با روسیه از جمله حضور ارکستر سمفونیک در جام جهانی ۲۰۱۸، اجرای ارکستر ملی در هفته فرهنگی ایران در روسیه اشاره کرد و توضیح داد: باتوجه به ظرفیت‌های بسیار در حوزه‌های مختلف موسیقایی و هنری در ایران و روسیه، با ایجاد پل ارتباطی و معرفی بنیادهای فرهنگی هنری این کشور که در نوع فعالیت، با بنیاد رودکی همسو هستند می‌توان قدم‌های مهمی را در عرصه توسعه دیپلماسی فرهنگی و برقراری بیشتر تعاملات فرهنگی هنری برداشت.

لیلیا ووتینوا رایزن فرهنگی روسیه نیز با استقبال از این دیدار و ابراز خرسندی از ظرفیت‌های بنیاد رودکی ضمن تشکر از رویکرد این بنیاد و اعلام آمادگی خویش برای توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف هنری و ابراز تمایل برگزاری برنامه‌های مشترک، از بررسی و ایجاد راهکارهای گسترش همکاری‌ها در قالب امضای تفاهم نامه‌ها و اجرایی شدن آن خبر داد و افزود که تلاش خود را خواهد کرد که ارگان‌های هنری این کشور به جهت همکاری و تبادلات فرهنگی هنری ۲ طرفه اقدام کنند.

ایجاد ارتباط و تبادل فرهنگی با بنیادهای هنری روسیه، حضور گروه‌های طرفین در جشنواره‌های معتبر ایران و روسیه، امکان اجرای برنامه برای ارکسترهای سمفونی ۲ طرف، برگزاری نمایشگاه‌های مختلف هنری در عرصه تجسمی و دعوت از رهبران مهمان برای ارکستر سمفونیک تهران و برگزاری هفته‌های مشترک فرهنگی از دیگر پیشنهادهای اله‌یاری به رایزن فرهنگی روسیه بود.

کد خبر 6092908 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است
  • خراسان شمالی آماده سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • رایزنی با ده‌ها سرمایه‌گذار برای فعالیت در لرستان
  • نمایش موقعیت های سرمایه گذاری گیلان در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • از افغانستان متحد دفاع می کنیم
  • همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد
  • کابل: به کسی اجازه تخریب وحدت ملی در افغانستان را نمی‌دهیم