Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، روند خروج و مراجعت مهاجرین افغانستانی دارای کارت آمایش و همچنین پاسپورت به افغانستان و بازگشت به ایران، بدون ابطال کارت‌های آمایش و ویزاهای اقامتی، امروز با حضور سفیر افغانستان در ایران و مقامات ایرانی، در مرز دوغارون افتتاح شد.

«نصیراحمد نور»، سفیر افغانستان پس از افتتاح رسمی روند خروج و مراجعت مهاجرین به افغانستان و بازگشت مجدد به ایران بدون ابطال اسناد اقامتی، گفت: در مرحله اول این روند، حدود 300 مهاجر توانسته‌اند اسناد لازم خروج و مراجعت را به دست آورده و به دنبال برنامه امروز، 40 تا 50 نفر عملا وارد خاک افغانستان شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن ابراز خرسندی از افتتاح این پروسه، افزود: این روند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چراکه ما مهاجرینی داریم که بیش  از 30 سال در ایران هستند، ولی از بیم آنکه به افغانستان بروند، اگر شرایط زندگی مساعد نبود، راه بازگشتشان مساعد نباشد، وطن خود را ندیده و نتوانسته در خوشی و غم خانواده و اقوام خود شرکت کنند.
 
به گفته نور، نسل دوم و سوم مهاجرین در ایران که بخش عمده مهاجرین را تشکیل می‌دهد و در ایران به دنیا آمده‌اند تاکنون وطن خود را ندیده‌ و علتش هم، موانع بازگشت مجدد به ایران بوده که اکنون این موانع برطرف شده است.

وی تأکید کرد: به مسئولان جمهوری اسلامی ایران اعلام کردیم که ما در مجموع حضور یا تردد اتباع افغانستان را قانومند بسازیم، به خصوص اجازه قانونی خروج و مراجعت.
 
سفیر افغانستان خاطرنشان کرد: این طرح فواید متعددی در ابعاد انسانی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و روابط مردم با مردم دارد و خود یک عامل تشویق برای بازگشت به افغانستان است.

وی با اشاره به سهولت‌ها و امتیازاتی که جمهوری اسلامی ایران برای مهاجرین افغانستان در نظر گرفته، تصریح کرد: بارها اعلام کردیم که کشور برادر ایران در مورد برخی خدماتی که به مهاجرین افغانستانی می‌دهد، در منطقه و دنیا بی‌نظیر است، به خصوص دستور مقام معظم رهبری که نه تنها دارندگان اسناد قانونی، بلکه فرزندان خانواده‌هایی که اقامت قانونی ندارند، در مدارس جذب شوند. شما نظیر این را در کشورهای منطقه یافته نمی‌توانید بیابید.
 
به گفته نور، بعضی بدخواهان روابط خوب 2 کشور، بعضی حوادث فردی را بزرگ‌نمایی می‌کنند تا به این روابط استثنایی صدمه بزنند، اما زمانی که این فرصت خروج و مراجعت برای یک جمع میلیونی فراهم می‌شود، چند صد هزار مهاجری که برای 3 ماه به افغانستان می‌روند، در هر محفلی از زندگی با خواهر و برادران ایرانی و از فرصت‌ها و امتیازاتی که در ایران دارند، صحبت می‌کنند و این، خود به خود همان تلاش‌ها و تبلیغات سوء بدخواهان را خنثی می‌کند.
 
وی خاطرنشان کرد: هر کدام از مهاجرین یک چمدان سوغاتی نیز با خود به افغانستان خواهند برد و مجموع این، مبادلات 2 کشور و به خصوص صادرات محصولات ایرانی را بالا می‌برد. از سوی دیگر، بحث خروج و مراجعت، باعث افزایش استفاده از وسایل حمل و نقل هوایی و زمینی بین دو کشور می‌شود و حمل و نقل بین ایران و افغانستان رونق بی‌سابقه پیدا می‌کند.
 
این دیپلمات بلندپایه افغانستان در ایران در عین حال افزود که طرح خروج و مراجعت می‌تواند زمینه دستیابی آسان‌تر مهاجرین به شناسنامه و پاسپورت را در داخل افغانستان فراهم کند.

وی افزود: بیشترین مراجعین و ازدحام ما(در سفارت و کنسولگری‌ها در ایران) در رابطه با تثبیت هویت و دریافت پاسپورت الکترونیکی است، و این رفت و برگشت برای این جمع بزرگ، این فرصت را می‌دهد که خارج از دغدغه انتظار و دریافت نوبت، در افغانستان و در هر ولایتی که هستند، به آسانی و بدون نوبت شناسنامه و پاسپورت خود را بگیرند، گرفتن پاسپورت در داخل راحت‌تر است.
 
جزییات پروسه خروج و مراجعت به افغانستان

در همین حال، میرانور غفاری، کنسول سفارت افغانستان در تهران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار آوا، در مورد جزییات طرح خروج و مراجعت گفت: این خواست عمومی سفارت و تلاش‌های جناب سفیر صاحب، سفارت و کنسولگری‌های ما بود که الحمدالله این هدف به دست آمد، و این فرصت طلایی برای افغان‌هایی که 30 سال، 35 سال خانواده‌های خود را در افغانستان دیده نتوانستند، مهیا شد که بدون این‌که کارت‌هایشان باطل شد، به افغانستان بروند و سپس بازگردند".
 
وی خاطرنشان کرد: این طرح خواست همیشگی سفارت افغانستان بوده در تمام ملاقات‌ها و جلساتی که با مقام‌های ایرانی برگزار شده، تأکید آن‌ها خروج و مراجعت مهاجرین به افغانستان بوده است.

غفاری در مورد جزییات این پروسه به آوا گفت: این روند برای کسانی که پاسپورت سفید دارند و هم کسانی که دارنده کارت آمایش هستند، امکانات رفت و برگشت برایشان مهیاست. کسانی که پاسپورت سفید ندارند، چون گرفتن پاسپورت وقت به کار دارد، تفاهم شده که جانب ایران برای آن‌ها دفترچه اقامتی را صادر می‌کند، و به آن ویزای سه ماهه می‌دهد تا به افغانستان بروند.
 
وی افزود: ما هم یک سند مسافرتی صادر می‌کنیم، زمانی که کتابچه اقامت را از اداره گذرنامه می‌گیرند، به سفارت یا کنسول‌گری‌های افغانستان مراجعه می‌کنند، سفارت یک سند مسافرتی را برای آنها صادر می‌کند که ورود و خروجی جانب افغانستان در این سند مسافرتی درج می‌شود و خروج و ورود ایران در دفترچه اقامتی".
 
به گفته کنسول سفارت افغانستان در تهران، کسانی که از طریق دفترچه اقامتی به افغانستان می‌روند، پلیس مهاجرت و گذرنامه ویزای 3 ماهه به آنها می‌دهد، اما برای آن‌هایی که پاسپورت دارند، فعلا اداره اتباع ویزای یک ماهه می‌دهد که در این مورد هم آن‌ها تلاش می‌کنند مدت این ویزا را زیادتر کنند.
 
این در حالی است که طرح خروج و مراجعت به افغانستان، با همت اداره کل اموراتباع و مهاجرین خارجی و هم‌چنین پلیس مهاجرت و گذرنامه جمهوری اسلامی ایران، عملا از یک ماه گذشته آغاز به کار کرده، اما به دلیل برخی اختلاف‌نظرها در مورد صدور دفترچه اقامتی برای خروج و مراجعت دارندگان کارت آمایش، روند رسمی این طرح، با نهایی شدن موضوع صدور دفترچه اقامتی، امروز دوشنبه(19 سنبله) افتتاح شد.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افغانستان مهاجرین افغانستان کارت آمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۵۸۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدون خروج نیروهای پشتیبانی سریع ازمنطقه‌های اشغالی صلحی درکارنیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «عبدالفتاح البرهان» رییس شورای انتقالی حاکمیتی سودان و فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور در سخنانی تاکید کرد: تنها در صورتی سودان شاهد صلح خواهد بود که نیروهای پشتیبانی سریع از منطقه‌هایی که به اشغال خود درآورده‌اند خارج شوند و به منطقه‌هایی بروند که مورد پذیرش قرار بگیرند.

رییس شورای انتقالی حاکمیتی سودان در ادامه با اشاره به زمان آغاز روند سیاسی در این کشور افزود: تا زمانی که جنگ در کشور پایان نیابد هیچ‌گونه روند سیاسی وجود نخواهد داشت.

البرهان تاکید کرد: آتش جنگ را کسانی روشن کردند که سلاح به دست گرفتند، افراد بی‌گناه را کشتند و هم‌وطنان ما را از خانه‌هایشان آواره کردند.

وی افزود: ارتش به نبرد و پیشروی تا شهر الجنینه مرکز استان دارفور غربی ادامه خواهد داد.

در بُعد میدانی نیز ارتش سودان حمله‌ای پهپادی را علیه مراکز تجمع نیروهای پشتیبانی سریع در «خارطوم» پایتخت این کشور به انجام رساند.

ارتش سودان اعلام کرد که این حمله شامل برخی شهرک‌های خارطوم چون «الامتداد»، «الصحافات»، «الطایف» و «الجریف غربی» شده است.

همچنین بر اساس اعلام ارتش سودان، این حمله پهپادی تلفاتی مالی و جانی را به نیروهای پشتیبانی سریع وارد کرده است.

گفتنی است از نیمه ماه آوریل سال گذشته میلادی درگیری‌های داخلی در سودان میان ارتش این کشور به فرماندهی ژنرال «عبدالفتاح البرهان» و نیروهای پشتیبانی سریع سودان به فرماندهی «ژنرال محمد حمدان دقلو» (حمیدتی) آغاز شد.

بر اساس آمار اعلامی از سوی سازمان ملل متحد درگیریِ بیش از یک ساله میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان به کشته‌شدن حدود ۱۵ هزار سودانی و آوارگی نزدیک به ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دیگر انجامیده است.

کد خبر 6094684

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در افغانستان
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌ آلات ایران ممکن نیست
  • استقبال از تیم فوتسال افغانستان + فیلم
  • توزیع بیش از ۱۹ هزار پاسپورت در نیمروز
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌آلات مکانیزه راه‌آهن ایران ممکن نیست
  • بدون خروج نیروهای پشتیبانی سریع ازمنطقه‌های اشغالی صلحی درکارنیست
  • اتباع مجاز در کرمانشاه ساماندهی می‌شوند
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • رسوایی بی بی سی درباره نیکا شاکرمی وارد فاز جدید شد!