Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

بر پایه رده‌بندی انجام شده برای گذرنامه‌های ۱۹۹ کشورهای جهان که بر مبنای شاخص «هِنلی» صورت گرفته، گذرنامه ژاپن در ابتدای سال ۲۰۲۲ نیز همچون سه سال گذشته جایگاه معتبرترین پاسپورت جهان را حفظ کرده ولی امسال این جایگاه را با سنگاپور به اشتراک گذاشته است. با استفاده از پاسپورت ژاپنی و سنگاپوری می‌توان به ۱۹۲ کشور جهان بدون نیاز به اخذ ویزا سفر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کره جنوبی با آلمان در رتبه دوم(با امتیاز ۱۹۰) و فنلاند، ایتالیا، لوکزامبورگ و اسپانیا (با امتیاز ۱۸۹) با هم در رتبه سوم قرار دارند.

کشورهای اتحادیه اروپا طبق معمول در صدر فهرست قرار دارند و فرانسه، هلند و سوئد با یک پله صعود به اتریش و دانمارک در جایگاه چهارم (با امتیاز ۱۸۸) پیوستند. ایرلند و پرتغال نیز با امتیاز ۱۸۷ در رده پنجم قرار دارند.

ایالات متحده و بریتانیا که در سال ۲۰۱۴ رتبه اول را به طور مشترک در اختیار داشتند، در آغاز سال ۲۰۲۲ همراه با بلژیک، نیوزیلند، نروژ و سوئیس در جایگاه ششم قرار گرفتند. دو کشور مهاجرپذیر استرالیا و کانادا نیز با ۱۸۵ امتیاز در کنار چک، یونان و مالت در رتبه هفتم قرار دارند. اعتبار گذرنامه سه کشور مهاجر پذیر نیوزیلند، استرالیا و کانادا در سال ۲۰۲۰ در رتبه نهم قرار داشت.

در میان کشورهای خاورمیانه، پاسپورت امارات عربی متحده بالاترین اعتبار را دارد؛ به طوری که با ادامه صعود خود در این رده‌بندی از رتبه بیستم در سال ۲۰۱۹ به جایگاه پانزدهم در ابتدای سال ۲۰۲۲ رسیده است. دارندگان گذرنامه امارات امکان سفر بدون ویزا به ۱۷۵ کشور را دارند. پاسپورت اسرائیل با توان سفر بدون روادید به ۱۵۹ کشور جهان در رتبه ۲۴ ولی گذرنامه سرزمین‌های فلسطینی در جایگاه ۱۰۵ قرار دارد. البته پاسپورت اسرائیل در سال گذشته با توان سفر بدون روادید به ۱۶۱ کشور جهان در رتبه ۲۳ قرار داشت.

گدرنامه ترکیه نیز با ارتقاء سه پله‌ای نسبت به آغاز سال ۲۰۲۱ در رتبه ۵۰ قرار گرفته و با استفاده از آن می‌توان به ۱۱۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا سفر کرد. گذرنامه‌های قطر، کویت و عربستان سعودی نیز به ترتیب در رتبه‌های ۵۳، ۵۴ و ۶۵ قرار دارند که اعتبار آنها در مقایسه با ابتدای سال ۲۰۲۱ که به ترتیب ۵۶، ۵۵ و ۶۶ بود، بهبود یافته است.

گذرنامه ایران همراه با پاسپورت جمهوری دموکراتیک کنگو در جایگاه ۱۰۱ قرار دارد و با استفاده از این گذرنامه می‌توان به ۴۲ کشور جهان بدون نیاز به روادید(ویزا) سفر کرد. گذرنامه ایران که بر اساس رده‌بندی شاخص هنلی در ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی در جایگاه ۹۶ قرار داشت.

افغانستان و عراق نیز همچون سه سال گذشته در انتهای جدول رتبه‌بندی اعتبار گذرنامه‌های کشورهای جهان قرار دارند.

موسسه «هنلی و شرکا» در فصل‌های مختلف سال براساس داده‌های جمع‌آوری شده از انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی و نیز اطلاعاتی که از تجزیه و تحلیل قوانین روادید(ویزا) بدست می‌آید اقدام به انتشار رده‌بندی معتبرترین گذرنامه‌های جهان می‌کند. مهم‌ترین شاخصی که برای تهیه این فهرست استفاده می‌شود، تعداد کشورهایی است که با هر گذرنامه و بدون ویزا می‌توان به آنها سفر کرد.

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پاسپورت گذرنامه ابتدای سال قرار دارند کشور جهان سال ۲۰۲۲ رده بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۴۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور

ایسنا/فارس معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه جهرم گفت: با انتشار گزارش اشپرینگر نیچر، رتبه دانشگاه جهرم در بین دانشگاه‌های ایران با صعود نسبت به سنوات گذشته، به رتبه ۲۳ ارتقا یافته است.

محمد قناعتیان در گفت‌وگو با ایسنا افزود: این جایگاه دانشگاه جهرم را از نظر پژوهشی بالاتر از ۸۹ دانشگاه و موسسه پژوهشی دیگر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه این نظام رتبه‌بندی سالانه مؤسسه‌های جهان را بر پایه سنجه‌های گوناگون ارزیابی می‌کند، اظهار کرد: بر پایه گزارش اشپرینگر نیچر در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۱۲ مؤسسه ایرانی توانستند در لیست نیچرایندکس قرار گیرند.

قناعتیان بیان کرد: بر پایه این گزارش مقاله‌های منتشر شده از ژانویه تا دسامبر سال ۲۰۲۲، ۱۵۰ نشریه برتر نیچر در حوزه‌های شیمی، علوم محیط، زمین‌شناسی، علوم زیست، بهداشت و علوم فیزیکی، شمارش و ارزیابی شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این رتبه‌بندی بر پایه بخش محدودی از برون‌دادهای پژوهشی مؤسسه‌ها انجام می‌شود و برای فهم بهتر جایگاه مؤسسه‌ها باید نظام‌های رتبه‌بندی دیگر نیز بررسی شوند.

هیچ یک از مؤسسات ایرانی نتوانسته‌اند در میان موسسه‌های برتر جهان در رتبه‌بندی آکادمیک نیچرایندکس جای گیرند. نیچر ایندکس به رتبه‌بندی مؤسسه‌های سراسر جهان بر پایه خروجی‌های پژوهشی با کیفیت بالای آن‌ها در سال گذشته می‌پردازد.

نیچر ایندکس با شمارش تعداد مقاله‌های پدیدآوران در نشریات نمایه‌ شده‌اش، رتبه‌های مؤسسات را بر پایه‌ی دو سنجه شمار آثار و میزان مشارکت در پدیدآوری آثار، شدنی می‌کند.

رتبه ملی مؤسسه‌های ایرانی در لیست بر پایه میزان مشارکت گزارش شده است و میزان مشارکت به شمار پدیدآورندگان یک مقاله بستگی دارد.

دانشگاه علوم پزشکی جهرم با رتبه ۶۱ در جایگاه میانی این فهرست قرار دارد. دانشگاه شیراز در فهرست نیچرایندکس ۲۰۲۳ رتبه نخست دانشگاه‌های ایران را کسب کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سقوط ۲۶ پله ای افغانستان در میزان آزادی مطبوعات
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • آیا کودکستان‌های کشور رتبه بندی می‌شوند؟
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌ آلات ایران ممکن نیست
  • توزیع بیش از ۱۹ هزار پاسپورت در نیمروز
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌آلات مکانیزه راه‌آهن ایران ممکن نیست
  • اردبیل در رتبه اول رده‌بندی مولدسازی کشور قرار گرفت
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور